dilluns, 4 de juliol del 2011

Més impostos pels que menys guanyen

Més impostos pels que menys guanyen
No sé si calia haver fet tot el que s'ha fet a l'hora de retallar prestacions econòmiques i socials als sectors mes desfavorits de la societat. El que sí que tinc clar, per més arguments que es facin servir per economistes, polítics i empresaris, és que que les mesures adoptades no són les úniques que es podien haver aplicat.

Està clar que, quan el Govern central ordena que totes les administracions públiques redueixin un 5% els salaris dels seus funcionaris i treballadors, en la pràctica això suposa que l'efecte per a aquestes persones és el mateix que si els hi haguessin augmentat els impostos: Ells guanyen menys i les administracions disposen d'aquest diner estalviat en les nòmines. I si, de facto, es produeix aquest "augment dels impostos" a funcionaris i treballadors de l'administració, caldria preguntar-se per què ni s'ha plantejat la possibilitat d'augmentar un punt els impostos de tots aquells que guanyin més de 70.000 euros bruts a l'any. De fet, tots hem pogut sentir en moltes tertúlies de ràdio o televisió algunes persones que mostraven la seva indignació per les propostes d'augmentar un punt els impostos a aquells que guanyin més de 120.000 euros bruts anuals.

Doncs això, que a uns quants milions de ciutadans ja els han augmentat els impostos. I no són els que més guanyen. (Publicat a eldebat.cat)