dimecres, 10 d’octubre del 2012

Isabel-Clara Simó i el fariseisme


Isabel-Clara Simò explicava el dimarts a la seva columna d'El Punt/Avui, el seu recent viatge a Alemanya per participar en unes jornades sobre el català en la vida qüotidiana. Tot l'article era dedicat a aquest tema. Bé, tot, no. Les seves cinc darreres línies las va utilitzar Simó per deixar anar una mitja veritat, que com tothom sap, és una manera de mentir de manera dissimulada.
Escriu Simó: “I un punt final: l´aeroport de Berlín és modest, petit, funcional: No puc evitar de pensar en la ara els alemanys, inclosa la Merkel, quan arriben al sumptuós, inmens aeroport de Madrid, Què en duen pensar?”.

Unes quantes consideracions,senyora Simó. Si, els alemanys, Merkel inclosa, quan arriben a la T-4 de Barajas pensen “carai com s'els han gastat aquests paios”. De fet, és el mateix que pensen quan arriben a la T-l d'El Prat, encara que vosté, de ben segur, ha fet una llicència-polìtico-literaria i ha preferit escollir Madrid com exemple d'una gestió malbaratadora.

Les cinc darreres línies del seu article són la prova de que vosté va treballar molt a fons en aquests jornades organitzades a les universitats de Berlín i Leipzig. Però, si hagués gaudit de més temps lliure, sens dubte hauria pogut trobar algú que l'hagués informat que a Berlín, porten anys esperant que s'ìnauguri l'espectacular tercer aeroport de la ciutat. Espectacular, gran i caríssim i que porta anys de retard en la seva inauguració perquè s'han produït moltes errades en el seu procés de construcció amb un augment espectacular del seu multimilionari pressupost.

Parlant d'aeroports, per les dades que dona, estic convençut de que vosté va utilitzar l'aeroport que està situat al que era la zona oriental de la ciutat i que realment és modest, petit i funcional. Parlar amb gent de la capital alemanya l'hi hauria servit per saber que hi ha un altre aeroport a la ciutat, el que ara és el principal de Berlín,. És també funcional però més gran i menys modest que el que, imagino, va utilitzar vostè.

Imagino que la seva feina li va impedir passejar per Berlín i acostar-se al Reichstag, situat molt a prop de la porta de Brademburg i a poca distància de la espectacular estació central de ferrocarrils, ultramoderna, inmensa, suntuosa, considerada com una de les millors obres de l'arquitectura del nou Berlín. Hauria pogut constatar que els alemanys, Merkel, inclosa, tambè tenen molt a criticar-se pel que fa a despeses suntuaries

Vull creure que la feina va ser la culpable de que ignori que el nou i caríssim aeroport porta anys pendent de ser inaugurat per problemes en la seva construcció, que ignori tambè que a Berlín hi ha 2 aeroports més (fins fa dos anys n'hi havien 3) i que en una ciutat amb moltes estacions de tren, n'han fet una, molt cara, que és una obra d'art arquitectònica reconeguda arreu del món.

Ni per un moment voldria creure que tot això ja ho sabia però que ho va deixar de banda per escandalitzar-se una mica i,escandalitzar així a uns quants lectors amb ganes d'escandalitzar-se. Oi que no, oi que això, vosté, mai no ho faria?