dijous, 11 d’octubre del 2012

Noticies o manipulacions?


La patronal CECOT, que té uns 7000 socis, els hi ha preguntat si estan a favor de que Catalunya sigui "un nou estat d' Europa". Uns 800 socis (una mica més de l'11%) han contestat al sondeig. D'ells, un 53%,(uns 424) han contestat afirmativament a la pregunta.

TV3 i tots els mitjans han informat ( sic) dient que "el 53% dels socis de la CECOT, donen suport a Catalunya, nou estat d'Europa. Està clar, la xarxa ha reaccionat inmediatament amb gran entusiasme de la majoria de piuladors. 

Potser seria bó preguntar-se pels motius que han fet que els mitjans hagin ofert aquesta --molt generosa-- perspectiva  dels resultats, deixant de banda altres alternatives possibles com ara "Tan sols 424 dels 7000 socis de la Cecot donen suport a CAT, nou estat d'Europa" o, si ho volien menys contundent: "Més del 88% dels socis de CECOT eviten pronunciar-se sobre si volen que Catalunya sigui un nou estat d'Europa".

Doncs, això. Si ens fessim la pregunta ens podriem trobar amb diferents motius. 
Motiu A: la nota de premsa de la CECOT duia aquest titular.
Motiu B: el redactor o el mitjà han considerat que aquest era el titular més escaient.
Motiu C: el redactor o el mitjà ha considerat que, en defensa dels interesos nacionals, aquest era el titular que calia posar.

Si tenen més respostes, poden afegir-les a la llista.